Airconditioning op school

leren

Een goed binnenklimaat zorgt voor betere prestaties

Peuterspeelzaal, klaslokaal of collegezaal, waar geleerd wordt is behoefte aan een goed binnenklimaat. Op school wil dat echter nog wel eens te wensen overlaten. Oude verwarmingssystemen veroorzaken een te hoge temperatuur of zijn juist niet in staat om de ruimte warm te houden. In combinatie met veelal gebrekkige ventilatie zorgt dat voor een slechte luchtkwaliteit. Het welzijn van leerlingen en leraren gaat er niet op vooruit onder deze omstandigheden en dat kan ten koste gaan van prestaties.

Concentratie gegarandeerd

Een fris en gezond klimaat begint bij de juiste temperatuur maar heeft ook gefilterde lucht nodig, goede ventilatie en een prettig luchtvochtigheidsniveau. Met een airconditioningsysteem kunnen deze zaken optimaal op elkaar afgestemd worden. Binnendelen kunnen helemaal uit het zicht gemonteerd worden en hebben in elke uitvoering een zeer lage geluidsproductie waardoor het airconditioningsysteem nooit stoort, concentratie gegarandeerd.

In een schoolgebouw zal veelal gekozen worden voor een VRF systeem. Deze systemen bestaan uit een buitendeel welke binnen vanaf 6 binnendelen aanstuurt. Is het gebouw groter kan een VRF systeem ook vele binnendelen bevatten en meerdere buitendelen. Per buitendeel kunnen zelfs wel 64 binnendelen in bedrijf zijn. De binnendelen zijn er in diverse uitvoeringen en formaten en kunnen onderling met elkaar gecombineerd worden. Zo is voor elke ruimte en toepassing wel een oplossing beschikbaar. 

Bediening kan centraal of individueel geregeld worden zodat in elke ruimte de klimaatbeheersing geheel op de behoefte en bezetting van het moment kan worden afgestemd.

Duurzaamheid

Naast energiezuinig koelen op warme dagen kunnen airconditioners ook uitstekend verwarmen en worden daarom ook warmtepomp genoemd. Warmtepompen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen op gas.

En omdat een airconditioningsysteem gecombineerd kan worden met warm tapwater kan een duurzaamheidsslag gemaakt worden. Dat is goed voor het milieu maar ook voor de hoogte van de totale energierekening! Kostenbeheersing en monitoring van energieverbuik zijn bovendien mogelijk middels gebruiksvriendelijke tools.

• De ideale temperatuur en luchtkwaliteit, het hele jaar door

• Te combineren met ventilatie en warmwatervoorziening

• Stille systemen

• Kostenbeheersing en energiemonitoring