Klimaatbeheersing, meer dan koelen alleen!

klimaatbeheersing header

Airconditioning wordt in eerste instantie vaak geassocieerd met koeling. De letterlijke vertaling van airconditioning is echter het conditioneren van lucht. Dat wil zeggen: het koelen, verwarmen, circuleren, ontvochtigen, filteren en zelfs reinigen van de lucht in een ruimte. Voor airconditioning wordt ook wel de term klimaatbeheersing gebruikt. Airconditioningsystemen doen dus veel meer dan alleen koelen en zijn eigenlijk alles-in-1-systemen voor het beheersen van het binnenklimaat in gebouwen.

"Een TOSHIBA airconditioningsysteem regelt het gehele jaar door
probleemloos het binnenklimaat in uw woning of bedrijf."

TOSHIBA ESTIA warmtepompen

Met de nieuwe generatie TOSHIBA ESTIA warmtepompen, kan zelfs de productie van warm tapwater in het airconditioningsysteem geïntegreerd worden. Hiermee vormen zij het perfecte alternatief voor de traditionele cv-systemen met rendementen oplopend tot wel 400% (ter vergelijking, een HR-ketel heeft een rendement van ca. 97%). De Estia 4-serie lucht-water warmtepomp is als het ware een ‘alles-in-een-systeem’.

Lees meer over de Estia 4-serie lucht-water warmtepomp. 

Voordelen van klimaatbeheersing

Zelf het binnenklimaat in bepaalde ruimtes kunnen beheersen, brengt bovendien allerlei voordelen voor u als gebruiker met zich mee. Mensen zijn namelijk niet goed bestand tegen wisselingen in het binnenklimaat. Klimaatbeheersing wordt dan ook als erg prettig ervaren. Een goed binnenklimaat voorkomt een verlaagd concentratieniveau en een verstoorde energiehuishouding. Zelf het binnenklimaat regelen zorgt het hele jaar door voor een aangenaam klimaat. De TOSHIBA airconditioners zijn voorzien van filtersystemen die vervuilende deeltjes en overtollig vocht uit de lucht verwijderen.  

Airconditioning voor 5 ruimtes

U kiest helemaal zelf in welke ruimtes u welke airconditioning toepast voor een goede klimaatbeheersing. Onze single split airco's zijn zeer geschikt voor de klimaatbeheersing van een enkele ruimte, terwijl u met een multi split airco met één systeem tot wel vijf ruimtes kunt verwarmen, verkoelen en voorzien van schone lucht. Uiteraard zijn er ook allerlei mogelijkheden voor grotere gebouwen met de energiezuinige VRF-systemen van TOSHIBA.

Advies nodig?

Bent u geïnteresseerd in klimaatbeheersing met behulp van TOSHIBA Airconditioning en wilt u meer weten over de diverse systemen? Wij brengen u graag in contact met één van onze erkende installateurs. Laat uw gegevens achter, dan wordt u zo snel mogelijk teruggebeld door een installateur bij u in de buurt.